7. Puigllançada i més

Del Coll de Pal al Coll de la Creueta

Imatge de Tot Natura: Coll de Pal - Coll de la Creueta 1

DIA: 16 / MARÇ / 2019

HORA DE SORTIDA: 7:00 h.

LLOC DE SORTIDA: Parada bus davant Ajuntament 

LONGITUD: 9,4 – 10,8 Km.

DESNIVELL: +(328-690m.) -(560-910m.)

DIFICULTAT: BAIXA

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

PREU APROX.: 13 – 15 € (segons places)

TRAVESSA DE DIA COMPLET

INTRODUCCIÓ:

La propera sortida de Tot natura prevista pel dia 16 de març, que havia de ser amb raquetes, s’ha hagut de modificar ja que amb la perllongada situació anticiclònica que es manté des del 4 de febrer al Pirineu Occidental no hi ha prou neu per fer una ruta amb raquetes i al Pirineu Occidental, que de neu n’hi ha, però no per fer-la amb raquetes sinó amb grampons i com que a les estacions d’esquí no es disposa de lloguer de grampons en gran quantitat optarem per fer una ruta de muntanya hivernal però sense raquetes, ja que hi ha poca neu i no sembla que hagi de canvia el temps aquesta setmana ja que creuarà dimecres un front poc actiu que poc pot canviar la situació. En qualsevol cas s’avisaria oportunament de qualsevol canvi pel web de l’ajuntament, mail i whatsapp. Aquesta serà una sortida especial, improvisada però molt atractiva i amb moltes variants per poder adaptar-nos a les condicions del terreny. Diferents opcions i rutes possibles. Aquesta dissabte vestit a mida per tots els gustos.

MAPA:

Imatge de Tot Natura: Coll de Pal - Coll de la Creueta 2

DESCRIPCIÓ: 

Imatge de Tot Natura: Coll de Pal - Coll de la Creueta 3 Espectacular i variada travessa entre el Coll de Pal i el Coll de la Creueta , a cavall del Berguedà i la Cerdanya, amb vistes espectacular sobre gran part del Pirineu Oriental amb la Tossa d’Alp, ,Pedraforca, Cadi i Serra d’Ensija, Puigmal i Carlit molt propers. Plantegem la ruta per fer amb calçat de muntanya i sense raquetes. Es un itinerari molt versàtil que permet múltiples opcions, unes amb més pujades i baixades, poden seleccionar quines es volen fer, essent el Puigllançada el més destacat i inclòs a la llista de 100 cims del FEEC a part del Tossal de Rus entre d’altres.

El recorregut ens portarà del Coll de Pal, a 2106 m. a pujar al Puigllançada, de 2409 m. per la carena nord i baixant per la SE, desviant-nos qui ho desitgi per pujar la Geperuda de 2.290 m. i baixant a la Collada de les Torres a 1.946 m. Aquí podem optar anar a la Barraca de Rus i al Coll de la Bassa vorejant el Tossal de Rus de 2.118 m. o be pujant-lo i baixant-lo. Per seguir podem optar per una pista planera que ens portarà directa al Coll de la Creueta o pujar per la carena que va al Coll de Rus, al cim del Pla Baguet per baixar al Coll de la Creueta per la bassa o be per la carena.

Dificultat: Baixa. No presenta cap dificultat, es terreny molt sinuós amb muntanyes arrodonides amb algunes rampes més pendents, però es pot seleccionar els cims que es vulguin fer.

Per tant en el mapa hem plantejat els diversos camins possibles i en el perfil indiquem el perfil més complicat en vermell i el més assequible en verd.

PERFILS DE LA RUTA:

Imatge de Tot Natura: Coll de Pal - Coll de la Creueta 4

En vermell l’opció amb més desnivell (+ 690 m. – 918 m.) i amb verd la que menys (+328m. -560m.)

MÉS INFORMACIÓ:

Cal portar esmorzar, dinar, aigua i calçat de muntanya. Preferible portar pals i botes de muntanya. Sortida de dia complet amb aproximació en autocar, per retornar a mitja tarda sobre les 18:00 hores. El preu de la sortida estarà en funció del nombre final de participants, però estarà entre 13 i 15 € per persona. Apta a majors de 9 anys. Hi ha places disponibles. No hi ha inconvenient que si algú que estava apuntat no vol venir a la sortida per ser molt diferent a la programada. Si algú disposa de grampons o gramponets pot portar-los per si de cas, tot i que no hauria de ser necessari.

LLOCS I HORES DE SORTIDA:

L’autocar farà parada als següents llocs i hores de sortida:

– Calafell (estació): 6.45h

– Segur de Calafell (Parada bus sentit Barcelona): 6:55h.

– Cunit (Parada Bus Ajuntament): 7:00h.

– Cubelles (Rotonda sortida sentit Barcelona): 7:10h.

– Vilanova i la Geltrú (Rda. Ibèrica. Hospital St. Antoni): 7:15h.

– Vilafranca Penedès (Rotonda de la Girada a l’entrada Mercadona): 7:30h.

– Rotonda de Sant Quintí Mediona a la C-15: 7:45 h.

GESTIONA LES TEVES RESERVES PER MAIL.

Ja pots reservar plaça a qualsevol de les sortides de la temporada. Totes les gestions es poden fer per whatsapp o per mail. Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o be a mediambient@cunit.cat indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Platges

Telèfon: 977676318 // 606123173 (fora d’hores d’oficina)

totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

 

Galeria d'imatges