DIA: 21 / 04 / 2018

Imatge de Tot Natura: Coll d'Àres - Beget 1

LONGITUD: 9,4 Km.

DESNIVELLS: + 185 m. -1155 m.

DIFICULTAT: BAIXA-MODERADA

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

PREU APROX.: Uns 13 €

SORTIDA AMB BUS. DIA COMPLET

MAPA :

DESCRIPCIÓ: Magnifica travessa, curta però entretinguda i amb vistes excel·lents s Imatge de Tot Natura: Coll d'Àres - Beget 2 obre els Pirineus Orientals i sobretot, el massís del Canigó. a cavall de la frontera amb la Catalunya nord, el Ripollès i l’Alta Garrotxa. Es tracta d’un dels camins de l’exili, una alternativa d’accés des de la Garrotxa al camí de la Retirada a Prats de Molló.

Sortint de Coll d’Àres resseguirem la carena fronterera pujant al cim de Montfalgars, punt culminant del recorregut i resseguirem la carena passant per un munt de colls i turons, com son: el Serrat de Montfalgars, Colls de Vernadell, dels Contrabandistes, Pregon i de la Clapa. Deixarem la carena fronterera per anar al Roc de Tabal i al Coll de Bocabartella on farem un flanqueig per anar al Coll de Mal-rem, un dels colls més concorreguts de la zona i un encreuament de camins. Aquí començarem la baixada més acusada, passant pel Cingle Blanc per anar a la Collada del Roure, on agafarem el corriol que voreja l’Oratori per fer el tram de més pendent creuant el Grau i els Cingles del Puigmal, A partir d’aquí només queda la baixada pel bosc a Beget.

 

 

PERFIL DE LA RUTA:

Imatge de Tot Natura: Coll d'Àres - Beget 3

Altura màxima: 1610 m. Altura mínima: 540 m.

MÉS INFORMACIÓ:

Si voleu més informació sobre rutes semblants, podeu consultar als enllaços:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/caminada-beget-coll-dares-prats-de-mollo-rutes-de-lexili-3-20566099

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/beget-coll-de-marlem-comanegre-cingles-de-la-gralla-beget-15776510

El recorregut es majoritàriament de baixada. La pujada correspon a l’ascensió al Montfalgars i a alguns petits turons que sobresurten de la carena. La major part de la ruta es de baixada, acumulant un desnivell important. Abstenir-se persones amb el genoll delicat. La baixada es gradual tret del tram del Grau i de la cinglera del Puigmal que es més pendent, tot i que és un camí molt freqüentat. El qualifiquem com a dificultat baixa-moderada pel fort desnivell de baixada. Recorregut molt bonic i amb vistes fantàstiques.

NOTES: Cal portar esmorzar, dinar, aigua i calçat de muntanya. Es pot anar amb pals o sense Sortida de dia complet. Hora prevista d’arribada a Cunit al voltant de les 19:00 h. Cal efectuar inscripció prèvia ja que les places són limitades. El preu de la sortida estarà en funció del nombre final de participants i pot voltar els 13 € per persona. Apta a majors de 9 anys. Hi ha places disponibles.

LLOCS I HORES DE SORTIDA:

L’autocar farà parada als següents llocs i hores de sortida:

– Calafell (estació): 6.45h

– Segur de Calafell (Parada bus sentit Barcelona): 6:55h.

– Cunit (Parada Bus Ajuntament): 7:00h.

– Cubelles (Rotonda sortida sentit Barcelona): 7:10h.

– Vilanova i la Geltrú (Rda. Ibèrica. Hospital St. Antoni): 7:15h.

– Vilafranca Penedès (Rotonda de la Girada a l’entrada Mercadona): 7:30h.

– Rotonda Sant Quintí Mediona: 7:50 h.

GESTIONA LES TEVES RESERVES PER MAIL.

Ja pots reservar plaça a qualsevol de les sortides de la temporada. Totes les gestions es poden fer per mail: Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o be a mediambient@cunit.cat. També es poden fer les inscripcions, reserves i consultes per whatsapp o telèfon al 977676318 o al 606123173, fora d’horari d’oficina, indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Platges

Telèfon: 977676318

totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

 

Imatge de Tot Natura: Coll d'Àres - Beget 4

Vistes del Canigó des del Coll del Mal-rem.