CAP DE SETMANA A PITARQUE (Maestrat de Terol)

Per primera vegada al Tot Natura farem una sortida de cap de setmana al Maestrat de Terol, concretament a la zona de Pitarque amb dues rutes espectaculars i sorprenents, amb l’aigua com a protagonista en una zona que habitualment es considera com a seca. Es tracta de dues rutes molt atractives i sorprenents, la primera lineal d’anada i tornada al naixement del riu Pitarque i la segona amb travessa a Montoro de Mezquita i enllaçant la ruta amb les passarel·les de Valloré al riu Guadalope.

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Pitarque 1

DIES: 5-6 / maig / 2018

HORA DE SORTIDA: 6:45 – 7:15 h.

LLOCS DE SORTIDA HABITUALS

PLACES LIMITADES. CAL INSCRIPCIÓ.

ALLOTJAMENT: VILLARLUENGO

HOSTAL DE LA TRUCHA. MITJA PENSIÓ

PLACES EN LLISTA D’ESPERA

PREU BUS – HOTEL : 73-75€ (Aprox.)

 

DISSABTE: NAIXEMENT DEL RIU PITARQUE

DIA: 5/MAIG/2018 LONGITUD: 10,0 Km. DESNIVELL : + – 160 m.

DIFICULTAT: FÀCIL PENDENT MIG: 3,2% TEMPS: 3:15 – 4:00 h.

ALTURA MÀX.: 1.098 m. RAMPA MÀXIMA: 12% ALTURA MÍN.: 972 m.

MAPA i  DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Pitarque 2 Espectacular i meravellós recorregut, el més transitat de la província de Terol, que ens porta del centre de la població al naixement del riu Pitarque, en un recorregut d’anada i tornada pel costat de la llera del riu, primer en espai obert però que acaba en un preciós i profund engorjat. Primer anirem a l’ermita de la Virgen de la Penya, envoltada de cims, passant després per diversos saltants d’aigua i una antiga central elèctrica en desús. A partir d’aquí el riu s’encaixona i cal pujar per unes passarel·les amb graons metàl·lics fins el seus naixement, on l’aigua brolla pels orificis de la pedra travertina. Baixarem pel mateix camí gaudint d’un entorn sorprenent per la seva bellesa i alhora per ser assequible i sense dificultats tècniques. Desnivell poc destacable.

Més informació del recorregut a:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/nto-rio-pitarque-20334995

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/pitarque-nacimiento-rio-pitarque-pitarque-8145449

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/pitarque-nacimiento-del-rio-pitarque-20170703-18493003

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Pitarque 3

Altura màxima: 1.098m. Altura mínima: 972m.

ALLOTJAMENT:

Ens allotjarem a l’Hostal de la Trucha, que se situa a la carretera entre Villarluenga y Pitarque en un entorn tranquil i agradable, en habitacions dobles, triples i quàdruples; en règim de mitja pensió, incloent el sopar, dormir i esmorzar. En cas que es pugui escollir el menú ja ho passarem per mail, perquè trieu les vostres preferències. Pel dinar del diumenge, tan es pot portar de casa o be demanar a l’hotel un pícnic que estarà format per un entrepà, aigua i fruita, a un preu a concretar.

DIUMENGE: PITARQUE – MONTORO – PASSAREL·LES DE VALLORÉ

DIA: 6/MAIG/2018 LONGITUD: 9,9 Km. DESNIVELL: +508m. –651 m.

DIFICULTAT: BAIXA PENDENT MIG: 11,7% TEMPS: 4:30 – 5:15 h.

ALTURA MÀX.: 1.380 m. RAMPA MÀXIMA: 26% ALTURA MÍN.: 872 m.

MAPA i DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Pitarque 4 Atractiva travessa que va de Pitarque al petit poblet de Montoro de Mesquita, creuant la Sierra de la Calzada, pujant per la Masia de Monforte. A la zona alta creuarem una pista i començarem la baixada per l’obaga creuant diversos barrancs, passant per la Masada de Hoya Serval i a tocar de la cinglera de Peñaroya, per arribar a Montoro després d’un tram de pista. Un cop aquí agafarem l’itinerari que ens porta al Pozo de Valloré a la Vall del Riu Guadalope, sens dubte el millor de la ruta i passant per un seguit de passarel·les per l’engorjat espectacular del Guadalope, menys conegut i freqüentat que el de Pitarque, però també extremadament atractiu. Recorregut curt, que no arriba a 10 Km però sobre tot molt bonic en el seu tram final. Si algú no vol fer aquet darrer tram es pot fer però no és aconsellable, ja que és el millor de la ruta. Dificultat baixa, pel desnivell, però que no presenta dificultats tècniques destacables. Més informació dels recorreguts a:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/pitarque-montoro-el-maestrazgo-teruel-3119309

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/pitarque-montoro-de-mezquita-23609513

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/montoro-de-mezquita-pasarelas-en-el-guadalope-vallore-23057445

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Pitarque 5

Altura màxima: 1.380m. Altura mínima: 872m.

LLOCS I HORA DE SORTIDA:

Els llocs i hora de sortida seran els que es detallen a continuació:

Vilafranca Penedès (Rotonda Mercadona-La Girada) 6:30h.

Vilanova i la Geltrú, Ronda Ibèrica (Hospital): 6:45h.

Cubelles, rotonda entrada sentit Tarragona: 6:50h.

Cunit (Parada bus, sentit Tarragona): 7.00h.

Segur de Calafell (parada bus, sentit Tarragona) 7:10h.

Calafell (Estació): 7:15h.

PREU I PAGAMENT:

El preu inclou el viatge i l’allotjament en mitja pensió. El preu exacte variarà del nombre final de places que siguem, tot i que voltarà els 74 €, sense incloure el pícnic ja que és opcional.

Per aquesta sortida, com en totes les de més d’un dia, els allotjaments ens requereixen un pagament a compte per tal de reservar les places. Caldrà fer una reserva prèvia de 20 € per persona, que es podrà fer mitjançant ingrés o transferència al compte de Viatges Intergavà de l’entitat Bankia número ES26 2038 9243 3960 0009 8408 posant en el text: Tot Natura i el vostre cognom. No cal que ens envieu el resguard de la transferència, però si que us agrairem que ens envieu un mail o per whatsapp comunicant que heu fet la reserva.

Les places actualment estan cobertes, però es pot apuntar en llista d’espera per cobrir les vacants que puguin sorgir. Preguem que si hi ha algú que te una reserva feta i no pugui anar, ho comuniqui a la major brevetat possible per passar-la a les persones de la llista d’espera.

NOTES IMPORTANTS:

Cal portar l’esmorzar i dinar del primer dia. Pel dinar del segon dia tan es pot portar, com demanar entrepans a l’hotel al preu que ens cobrin i que no està inclòs en el preu. També cal portar aigua i calçat de muntanya. Es pot anar amb pals o sense. Hora prevista de retorn el diumenge, al voltant de les 20:00 hores. Apta a majors de 8 anys. Cal portar el que es necessita per la ruta a la motxilla i la resta en la bossa de viatge que quedarà a l’autocar. Es recomana pujar a l’autocar l’esmorzar del primer dia, ja que dinarem en ruta i és preferible no haver de treure’l de la motxilla ja que el maleter estarà molt ple amb motxilla i les bosses. El dinar es portarà a la motxilla.

GESTIONA LES RESERVES PER MAIL O WHATSAPP.

Ja podeu reservar plaça a qualsevol de les sortides de la temporada. Totes les gestions es poden fer per mail: Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o be a mediambient@cunit.cat. També pots fer-ho per telèfon al 977676318 o al 606123173, fora d’horari d’oficina, indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte. També ho podeu fer pel grup del whatsapp de Tot Natura.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat

Telèfon: 977676318

totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Pitarque 6

Pasarelas de Valloré

Galeria d'imatges