CAP DE SETMANA A ANDORRA 16-17/06/2018

Dissabte: Valls de Claror, Perafita i Madriu

Diumenge: Travessa del Casamanya (100 cims)

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Andorra 1

Com ja ve essent habitual al Tot Natura tornem a fer un nou cap de setmana d’Alta Muntanya a Andorra, amb dues propostes espectaculars, molt diferents una de l’altre, variades i molt atractives. Dissabte us proposem una travessa llarga que creua en diagonal Andorra, entre la Rabassa i les Escaldes passant per les Valls del Madriu, Perafita i Claror declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2004. El diumenge en canvi farem l’ascensió a un dels cims clàssics d’Andorra, el Casamanya, inclòs en la llista de 100 cims de la FEEC en format travessa, fent la integral completa, que inclou els 3 cims que formen aquest emblemàtic cim pujant per la Vall de Montaup i baixant pel llom de la Serra de Casamanya.

Allotjament en règim de mitja pensió a l’Hotel Sant Eloi *** de Sant Julià de Lòria.

Estany de la Nou
DIES
: 16-17 / juny / 2018

HORA DE SORTIDA: 7:00 h.

LLOC: PARADA DE BUS DE DAVANT DE L’AJUNTAMENT

PLACES LIMITADES. CAL INSCRIPCIÓ.

ALLOTJAMENT: HOTEL SANT ELOI ***

HI HA PLACES DISPONIBLES

PREU APROXIMAT: 60€ (Bus+hotel)

9. CLAROR, PERAFITA I MADRIU: DE LA RABASSA A LES ESCALDES

DIA: 16/JUNY/2018 LONGITUD: 15,7 Km. DESNIVELL: +725m. –1530m.

DIFICULTAT: MODERADA PENDENT MIG: 14,3% TEMPS: 6:00 – 7:00 h.

ALTURA MÀX.: 2.642 m. RAMPA MÀXIMA: 33% ALTURA MÍN.: 1.280m.

MAPA                                                                      DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Andorra 2

Llarga, completa i molt variada travessa entre La Rabassa i Les Escaldes. De sortida agafarem pistes amples que ens acostaran als cims que limiten Catalunya d’Andorra, prop del Perafita i Monturull, pujant al Pic Negre de Claror, amb una pujada gradual però no massa dura, tret d’alguna rampa puntual. De baixada entrarem al Parc i creuarem al vall de Claror, passat pel seu refugi. D’aquí anirem a l’estany de la Nou per continuar cap a la Vall de Perafita, sempre en gradual baixada fins al refugi. Del costat de la cabana de Perafita agafarem la vall de Ramió, que planeja primer per baixar desprès més sobtadament per desembocar a la Vall del Madriu, que seguirem al costat del riu fins a arribar a les Escaldes, passant pel Pont de Ramió i les Bordes d’Entremesaigues. Recorregut amb molt de desnivell de baixada però només presenta un pendent notable en el seu tram final. Sense dificultats tècniques. Espectacular travessa!

Més informació de la ruta: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?pic=rutes-senderisme&slug=150628-la-rabassa-claror-perafita-la-plana-escaldes&id=10969340&rd=ca 

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Andorra 3  

 

 

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Andorra 4

Altura màxima: 2.640m. Altura mínima: 1.230m. Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Andorra 5

ALLOTJAMENT:

Ens allotjarem a l’Hotel sant Eloi *** de Sant Julià de Lòria, en règim de mitja pensió, en habitacions dobles i triples. En cas que sigui possible triar el menú de sopar ho comunicarem aviat. Hi ha la possibilitat de demanar pícnic per diumenge qui ho desitgi, consistent amb un entrepà, aigua i fruita a un preu addicional aproximat de 6 €.

10. INTEGRAL DEL CASAMANYA (100 CIMS)

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Andorra 6

DIA: 17/JUNY/2018                 LONGITUD: 9,5 Km.            DESNIVELL: +930m. -780m.

DIFICULTAT: MITJANA        PENDENT MIG: 18,0%         TEMPS: 5:30 – 6:00 h.

ALTURA MÀX.: 2.749 m.        RAMPA MÀXIMA: 35%       ALTURA MÍN.: 1.845m.

MAPA:                                                                                              DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Andorra 7

Espectacular, meravellosa i impressionant travessa integral del Casamanya, pujant per la Vall de Montaup sortint de la Carretera del Canillo a Ordino, pujant per les Bordes de Joan Ramon i la de Roig remuntant tota la vall fins al Coll d’Arenes. D’aquí pujarem al Casamanya Nord, passant tres trams de cadenes que son més una ajuda que una dificultat. Un cop al cim nord de 2,749m., i inclòs en la llista de 100 cims del FEEC, recorrerem la cresta que separa els 3 cims , amb el central de 2724mi el sud de 2.739m. Baixarem pel llom de la carena de la Serra de Casamanya que ens portarà després d’una bona baixada al Coll d’Ordino, on ens recollirà l’autocar. Dificultat Mitjana, per la presència de les cadenes i rampes fortes. Exigent. Possibilitat de trobar alguna congesta de neu. Ruta incommensurable. Del millor d’Andorra

Més info: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/130704-pics-de-casamanya-circular-des-del-torrent-de-montaup-21152187

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Andorra 8

 

 

 

 

 

 

PERFIL:

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Andorra 9

Altura màxima: 2.749m. Altura mínima: 1.845m.

LLOCS I HORA DE SORTIDA:

Els llocs i hora de sortida seran els que es detallen a continuació:

– Calafell (estació): 6:45h.

Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Andorra 10

– Segur de Calafell (parada de bus sentit Cunit): 6:55h.

– Cunit (Ajuntament): 7:00 h.

– Cubelles (rotonda variant): 7:10 h.

– Vilanova (Ronda Ibèrica, Pàrking Hospital): 7:15h.

– Vilafranca Penedès (rotonda Girada- Mercadona): 7:30h.

Retorn previst al diumenge sobre les 20:00 – 20:30 hores.

PREU I PAGAMENT:

El preu inclou el viatge i l’allotjament en mitja pensió. El preu exacte variarà del nombre final de places que siguem, tot i que voltarà els 60 €., sense incloure el pícnic, què és opcional.

Per aquesta sortida, com en totes les de més d’un dia, els allotjaments ens requereixen un pagament a compte per tal de reservar les places. Caldrà fer una reserva prèvia de 20 € per persona, que es podrà fer mitjançant ingrés o transferència al compte de Viatges Intergavà de l’entitat Bankia número ES26 2038 9243 3960 0009 8408 posant en el text: Tot Natura i el vostre cognom. No cal que ens envieu el resguard de la transferència, però si que us agrairem que ens envieu un mail o per whatsapp comunicant que heu fet la reserva.

Les places actualment estan cobertes, però es pot apuntar en llista d’espera per cobrir les vacants que puguin sorgir. Preguem que si hi ha algú que té una reserva feta i no pugui anar, ho comuniqui a la major brevetat possible per passar-la a les persones de la llista d’espera.

NOTES IMPORTANTS:

Cal portar l’esmorzar i dinar del primer dia. Pel dinar del segon dia tant es pot portar, com demanar entrepans a l’hotel al preu aproximat de 6 €.. També cal portar aigua i calçat de muntanya (recomanable bota). Es pot anar amb pals o sense. Hora prevista de retorn el diumenge, al voltant de les 20:00 hores. Apta a majors de 9 anys. Cal portar el que es necessita per la ruta a la motxilla i la resta en la bossa de viatge que quedarà a l’autocar. Es recomana pujar a l’autocar l’esmorzar del primer dia, ja que dinarem en ruta i és preferible no haver de treure’l de la motxilla, ja que el maleter estarà molt ple amb motxilla i les bosses. El dinar es portarà a la motxilla.

NOTA: Probablement s’oferirà una opció més assequible, pujant i baixant pel Coll d’Ordino. En aquest cas ja no hi ha cadenes i el desnivell és de + – 750 m.

GESTIONA LES RESERVES PER MAIL O WHATSAPP.

Ja podeu reservar plaça a qualsevol de les sortides de la temporada. Totes les gestions es poden fer per mail: Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o bé a mediambient@cunit.cat. També pots fer-ho per telèfon al 977676318 o al 606123173, fora d’horari d’oficina, indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte. També ho podeu fer pel grup del whatsapp de Tot Natura

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES: Imatge de Tot Natura: Cap de setmana a Andorra 11

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat

Telèfon: 977676318

totnaturacun@gmail.com

medfiambient@cunit.cat