30.Valls de Bastareny i Llobregat (Berguedà) 

  De Bagà a Guardiola de Berguedà, passant per Cases Noves de Collet i Sant Julià de Cerdanyola.

 

Imatge de Tot Natura: Bagà - Travessa pel Berguedà 1

DIA: 22 / 09 / 2018

HORA DE SORTIDA: 7:00 hores.

LLOCS DE SORTIDA: Parada bus Ajuntament

LONGITUD: 13,2 Km.

DESNIVELLS: + 560 m. – 610 m.

DIFICULTAT: BAIXA

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

PREU APROX.: Uns 13 €

SORTIDA DE DIA COMPLET. APROXIMACIÓ EN AUTOCAR

MAPA:                                                                              DESCRIPCIÓ:

Imatge de Tot Natura: Bagà - Travessa pel Berguedà 2

Interessant i original travessa entre Bagà i Guardiola, recuperant antics camins i corriols amb un recorregut més de senderisme que de muntanya, recorrent la confluència de les valls dels rius Bastareny i Llobregat, amb bones vistes sobre el Moixeró, Comabona, Pedraforca i Puigllançada. Sortint de Bagà, passarem per un curt tram de la via del Nicolau (la farem sencera a l’hivern), passant per la masia del Vilar, el Monestir de Sant Llorenç, per pujar al coll de Llenes. Baixarem a las Cases Noves de Collet per on creuarem el Llobregat i agafarem un preciós corriol que ens pujarà a Sant Julià passant pel cim de la Tossa primer i pel Cap del Grau desprès. Entrarem a St. Julià per la creu i el mirador del Pedraforca, per baixar a Guardiola pel fantàstic camí de l’Esquerrà, passant per l’ermita de la Mare de Deu de les Esposes i fent dreceraper un corriol que evita part de la carretera arribarem a Guardiola de Berguedà, capital del bolet.

Recorregut sense dificultat a part del desnivell, molt assequible i atractiu, variat i amb molt bones vistes. Esmorzarem a Bagà a la Plaça Catalunya, abans de començar la ruta. (Hi ha bars per fer el cafè i WC). Visita a la plaça porxada i alguns carrerons medievals.

PERFIL DE LA RUTA:

Imatge de Tot Natura: Bagà - Travessa pel Berguedà 3

Altura màxima: 1.054 m. Altura mínima: 956 m.

NOTES: Cal portar esmorzar, dinar, aigua i calçat de muntanya. Es pot anar amb pals de muntanya o sense. Sortida de dia complet. Hora prevista d’arribada al voltant de les 19:30 h. Cal efectuar inscripció prèvia ja que les places són limitades. El preu de la sortida estarà en funció del nombre final de participants i pot voltar els 13 € per persona. Apta a majors de 8 anys. Hi ha places disponibles. Vistes fantàstiques sobre el Pedraforca en una de les millors perspectives.

LLOCS I HORES DE SORTIDA:

– Calafell (estació): 6.45h

– Segur de Calafell (Parada bus sentit Barcelona): 6:55h.

– Cunit (Parada Bus Ajuntament): 7:00h.

– Cubelles (Rotonda sortida sentit Barcelona): 7:10h.

– Vilanova i la Geltrú (Rda. Ibèrica. Hospital St. Antoni): 7:15h.

– Vilafranca Penedès (Rotonda de la Girada a l’entrada Mercadona): 7:30h.

– Rotonda Sant Quintí Mediona: 7:50 h.

GESTIONA LES TEVES RESERVES PER MAIL.

Ja pots reservar plaça a qualsevol de les sortides de la temporada. Totes les gestions es poden fer per mail o whatsapp. Apunta’t, reserva i comunica qualsevol incidència per correu a totnaturacun@gmail.com o be a mediambient@cunit.cat. També es poden fer les inscripcions, reserves i consultes per whatsapp o telèfon al 977676318 o al 606123173, fora d’horari d’oficina, indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar, sortida de la reserva i telèfon de contacte.

 

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Platges

Telèfon: 977676318

totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

 

Imatge de Tot Natura: Bagà - Travessa pel Berguedà 4

 

Galeria d'imatges