Els tallers de coeducació s’ofereixen als centres educatius del municipi des de la regidoria d’Igualtat de l’ajuntament de Cunit i cada escola decideix quins tallers fa o no.

Aquest taller sobre l’assetjament escolar va adreçat a alumnat de 6è de primària de l’Escola Sol Cunit .

L’assetjament escolar és qualsevol maltractament psicològic, verbal o físic produït entre els escolars de forma reiterada. És un fenomen cada vegada més present a l’última etapa de l’educació primària. És especialment important donar informació concreta sobre el fenomen i apel·lar a l’empatia de l’alumnat, però sobretot, sensibilitzar el grup classe per fomentar una posició clara de rebuig i tolerància zero a la violència. En aquest sentit es fa primer una dinàmica que facilita poder diferenciar clarament entre el bon tracte i el mal tracte i generar un espai on poder compartir les nostres emocions davant les agressions dels altres. Finalment s’introdueix una segona dinàmica que promou l’empatia cap a les persones excloses i es reflexiona entorn la capacitat d’acció que té el grup classe per frenar qualsevol tipus d’agressió i relacionar-se des del respecte.

Els objectius del taller són: identificar aquelles conductes que puguin suposar l’exercici i/o el manteniment de situacions d’assetjament, abús o violència entre iguals; desenvolupar la capacitat de projectar diferents solucions autònomes, assertives, no violentes, no sexistes i no racistes per un mateix conflicte i de portar-les a terme; i afavorir un clima escolar de rebuig a la violència i els maltractaments.

Galeria d'imatges