Aquest acte no té una ubicació concreta

Alerta a les violències virtuals

Taller d’igualtat de gènere per alumnat de 3r d’ESO a l’INS Ernest Lluch de Cunit.

Nombrosos estudis revelen que cada vegada més noies joves pateixen violència de gènere a través de les noves tecnologies i que no sempre identifiquen com a maltractament molts comportaments violents naturalitzats en les seves experiències i relacions afectives.

L’assetjament en Internet, el cibercontrol o els xantatges via sexting estan a l’ordre del dia, situació que hauria de preocupar-nos sobiranament per les greus conseqüències que genera, especialment en aquestes edats, període clau en la formació de la identitat de les joves.

L’ús de mòbils, tablets, ordinadors… forma cada vegada més, part de la nostra quotidianitat. La majoria de la persones tenim accés des de la primerenca joventut. I encara que és cert que Internet ha ofert moltes possibilitats a les dones i la població en general, segueix sostenint múltiples discriminacions de gènere.

Si bé és necessari comprendre que no es tracta d’una nova forma de violència sinó de la mateixa violència de gènere només que practicada en l’entorn digital, la seva capacitat d’immediatesa, anonimat i difusió dificulten en major mesurada revelar les agressions que es produeixen en aquestes plataformes.

És per tot això que urgeix identificar aquesta forma de violència que cridem violència 2.0 per succeir en l’entorn digital (Internet, telefonia mòbil…) a fi de poder fer-la front perquè no segueixi sent pa de cada dia dels nostres adolescents.

En aquest taller es treballen els tipus de violència de gènere, les formes de violència virtual i la discriminació de gènere, amb l’objectiu d’aprendre a reconèixer la violència de gènere en totes les seves tipologies i identificar la violència 2.0 per a la sensibilització de la percepció del risc que suposa com prerequisit per a la seva prevenció.

 

Galeria d'imatges