El divendres 9 de novembre, a les 19.00 h, la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit ofereix una xerrada amb la Roser Hernàndez d’ArqueoVitis, què ens parlarà de l’arribada del vi al Penedès.
L’aparició del vi i, posteriorment, el cultiu de la vinya al nostre territori va suposar un gran estímul per al comerç de l’època, que va provocar un intercanvi d’idees i aportà una nova dimensió a les relacions socials.
Una de les línies de treball de la cooperativa ArqueoVitis és la recerca d’indicadors arqueològics sobre la vinya i el vi a través de la investigació de jaciments protohistòrics com la Font de la Canya (Avinyonet del Penedès), la Timba de Sta. Bàrbara (Castellet i la Gornal / l’Arboç), el Puig del Cocodril (Subirats) i en Mas d’en Gual (El Vendrell), entre d’altres. Són les dades arqueològiques les que demostren que és la cultura fenícia qui introdueix el consum de vi durant el segle VII aC o primera edat del ferro a Catalunya, a través de les terres de l’Ebre –amb una ràpida difusió cap a l’interior de la vall del riu-, el Camp de Tarragona i el Penedès històric.
Dins del projecte de Biblioteques amb DO, aquesta activitat vol introduir-nos els orígens i la història del vi al nostre territori. Per finalitzar l’acte es realitzarà un tast de vins amb àmfores amb vins de Jané Ventura i Penedès +500.