Del 24 d’agost al 13 de setembre podreu visitar a la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit aquesta exposició commemorativa dels 100 anys del naixement de Raimon Panikkar i Alemany (Barcelona, 1918 – Tavertet, 2010). Filòsof i teòleg Panikkar va ser una figura de rellevància mundial en el diàleg entre les cultures i religions i en la cerca d’alternatives als reptes del món contemporani.

Autor d’una vuitantena d’obres escrites en sis llengües, doctor honoris causa per les universitats de les Illes Balears, Tübingen, Urbino i Girona, i professor, entre d’altres, a les universitats de Roma, Harvard i Califòrnia, la seva obra completa (Opera Omnia Raimon Panikkar) s’està publicant actualment en italià, català, castellà, francès i anglès.

Aquesta exposició està centrada en la seva vocació intercultural, plurilingüe i interdisciplinar. Nascut en una família indocatalana de la Barcelona de fa un segle, Panikkar va sentir-se alhora fill d’Orient i d’Occident, va defensar la diversitat cultural i lingüística com una riquesa que cal fomentar, va criticar la tecnocràcia i va demanar una transformació radical de la nostra manera d’entendre el món. Va relacionar-se amb molts dels grans noms de la filosofia, la ciència, la religió i les humanitats, i va desplegar una intensa activitat com a professor i conferenciant que el va portar als cinc continents.

Galeria d'imatges