De l’1 al 22 de setembre podreu visitar a la Biblioteca Marta Mata l’exposició Francesc Català-Roca. El primer fotògrafuna exposició itinerant del Departament de Cultura de la Generalitat.

La fotografia de Francesc Català-Roca és un retrat de la vida quotidiana del segle XX a Espanya: les ciutats, els pobles, els paisatges i també els protagonistes de la cultura. Professional conscient del llenguatge, va ser pioner en inserir la fotografia en la publicitat, va trencar els estrets marges que el món de l’art reservava a la fotografia documental introduint-la a les galeries, va aplicar la fotografia al disseny i l’arquitectura i, definitivament, va exemplificar la reproductivitat il·limitada de la imatge fotogràfica en l’edició de llibres, cartells i revistes il·lustrades.

En definitiva, Francesc Català-Roca ha fet de la realitat que l’envoltava el punt de partida per educar, reflexionar i conèixer. El seu ingent arxiu conté 250.000 imatges, un tresor com a observatori per a la història i la societat, pou insondable per a l’estudi del passat i la interpretació del present.

Podeu consultar totes les activitats de la Biblioteca a través de les xarxes socials:

Galeria d'imatges