CAMÍ RAMADER DE MARINA: Etapa 23: De Vilanova i la G. a Cunit

DIA: 1 / OCTUBRE / 2023

HORA DE SORTIDA: 9:00 h.Imatge de Darrera etapa Cami ramader de Marina. De Vilanova a Cunit pel cami vell i el camí Ral 1

Poblat iber de Darró (Vilanova i la G.)

LONGITUD: 9,0 Km.

DESNIVELLS: +31 m. -42 m.

DIFICULTAT: MOLT FÀCIL

SENSE INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

SORTIDA GRATUÏTA.

INTRODUCCIÓ

El camí ramader de Marina, és un projecte de recuperació de l’antic camí de la Cerdanya a la marina penedesenca que s’utilitzava per pujar els remats de la costa a la muntanya a la primavera i baixar-los a la tardor per passar l’hivern a la costa penedesenca, seguint l’exemple de l’any passat amb la recuperació de la Carrerada de Santa Coloma. Així enguany el camí ramader de Marina s’utilitza per fer el recorregut de 282 Km. que separen les Bulloses de Cunit en 23 etapes, iniciant-se aquest recorregut el passat 9 de setembre i finalitzarà el proper diumenge ú d’octubres amb la darrera etapa, entre el poblat iber de Darró a Vilanova i la Geltrú i Cunit on finalitzarà aquesta travessa dels cims al mar. Vist l’èxit assolit l’any passat amb la darrera etapa de la carrerada de Santa Coloma, entre l’Arboç i Cunit i compromesos amb la recuperació i promoció dels antics camins ramaders; pel que participarem acompanyant el bestiar en aquesta darrera etapa entre Vilanova i Cunit. Podeu consultar més informació a: https://camiramaderdemarina.cat/

MAPA:

Imatge de Darrera etapa Cami ramader de Marina. De Vilanova a Cunit pel cami vell i el camí Ral 2

PERFIL DE LA RUTA:

Imatge de Darrera etapa Cami ramader de Marina. De Vilanova a Cunit pel cami vell i el camí Ral 3

Altura màxima: 39 m. Altura mínima: 1 m. Altura sortida: 5 m. Altura arribada: 1 m.

DESCRIPCIÓ:Imatge de Darrera etapa Cami ramader de Marina. De Vilanova a Cunit pel cami vell i el camí Ral 4

Recorregut alternatiu al que fem habitualment per anar de Vilanova a Cunit per la costa i ho farem per l’interior, seguint el camí vell i el camí Ral. Aixi sortim de Darró creuant el pont de la via del tren i seguint pel camí de Sant Gervasi que ens porta al Turó del Seu, però on creuem la carretera i continuem fins entrar a l’Aragai per la Ronda América, desviant-nos pel camí de Santa Llúcia que ens porta al Camí Vell de Vilanova a Cubelles, creuant la variant per sota i seguint el traçat del camí vell que ens porta a l’entrada de Cubelles pel Fitó. Creuarem la vila pel carrer Major i més endavant la llera del Foix. Sortim al lateral de la C-31 on agafarem l’antic camí Ral que paral·lel a la carretera ens portarà a Cunit creuant el pont de l’accés a la C-32, la Solana , el Parc de Cubelles i la Gavina, entrant a Cunit creuant el Torrent d’en Pedro. Seguirem pel C/ la Sínia girant per la Carrerada de Santa Coloma, creuant l’Av. Barcelona, el pont per sobre la via, per sortir al Passeig Marítim passant pel Km. 0 de la Carrerada de Santa Coloma i poc després finalitzem la travessa davant de l’oficina de turisme on tindran lloc un seguit d’activitats commemoratives. Dificultat. Molt fàcil. Recorregut planer i generalment per camins amples i amb molts trams pavimentats. Més que una ruta de senderisme, és una contribució al manteniment de les activitats tradicionals com la transhumància i el manteniment dels camins ramaders.

ALTRE INFORMACIÓ I LOGÍSTICA:

Cal presentar-se directament al punt de sortida a les runes del poblat iber de Darró a tocar del Xalet del Nin a Vilanova i la Geltrú abans de les 9:00 h. No obstant això, qui ho prefereixi quedarem a l’estació de Cunit a les 8:15 h per agafar el tren a les 8:25 h. També podríem recollir a qui ho desitgi a l’estació de Vilanova a les 8.33 per anar junts cap a Darró.

Sortida gratuïta. No cal inscripció prèvia.

Cal portar aigua i calçat esportiu o de muntanya. Es pot anar amb pals o sense, tot i que per aquest recorregut no son necessaris. Apta a majors de 7 anys. Sortida matinal amb arribada prevista a l’oficina de turisme a partir de les 12:00h. Hi haurà diverses activitats a l’arribada.

La previsió del temps es bona, amb soli cel clar o poc ennuvolat. Ambient càlid o una mica calorós, amb valors de 21º a la sortida i de 28 a 29 a l’arribada. Vent feble i variable i humitat moderadament alta i una mica de xafogor.

 

Imatge de Darrera etapa Cami ramader de Marina. De Vilanova a Cunit pel cami vell i el camí Ral 5

MÉS INFORMACIÓ:

Ajuntament de Cunit

Regidories de Turisme i Medi Ambient

Telèfons: 977676318 – 606123173

totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

 

Galeria d'imatges