El dimecres 13 de maig, a les 17.00 h, la Biblioteca Municipal Marta Mata es retrobarà amb els membres del Club de lectura fent la primera sessió virtual.

En aquesta sessió es comentarà l’obra de l’escriptora britànica Doris Lessing, La Clivella. Lessing va estar fortament compromesa social i políticament, i l’any 2007 va ser guanyadora del Premi Nobel de Literatura. Els primers trenta anys de la seva vida els passà a Rhodèsia, on va viure una infància problemàtica, condicionada pel paisatge africà i la frustració d’uns pares que no van aconseguir realitzar els seus somnis. 

El contacte amb Àfrica i el profund amor que va sentir per aquesta terra va constituir la matèria narrativa d’algunes de les seves obres. L’emancipació de la dona també abunda en la seva obra de ficció. El quadern daurat i L’amor una altra vegada són algunes de les seves obres.

La Clivella ens narra la història d’un vell senador romà a l’última etapa de la vida que s’embranca en el que probablement serà la seva última temptativa: contar de nou la història de la creació de la humanitat. Explica la història de Les Clivelles, una antiga comunitat de dones que viuen en un paratge marí, agrest i paradisíac, en els confins d’una vall al peu d’una muntanya imponent. 

Galeria d'imatges