Aquest acte no té una ubicació concreta

De Coma-ruga – Cunit

Per Sant Salvador, les Madrigueres i Calafell

DIA: 24/ AGOST / 2023Imatge de Canvi de sortida al Tot Natura 1

HORA DE SORTIDA: 18:45 h.

LLOC: Estació de tren de Cunit

LONGITUD: 10,7 Km.

DESNIVELLS: + 5 m. – 15 m.

DIFICULTAT: MOLT FÀCIL

NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

ANADA EN TREN (No inclòs)

INTRODUCCIÓ: Amb motiu de la prohibició temporal del Govern de la Generalitat de l’accés a l’entorn natural per l’alt risc d’incendi forestal fins el proper divendres, hem hagut d’optar a canviar el recorregut previst a l’Avenc de Sant Antoni, per un recorregut que no està subjecte a aquesta prohibició com ho és el GR-92 per la façana marítima. De la mateixa manera, en situació d’onada de calor, aquesta ruta te l’avantatge, que al ser per la costa, aprofita les marinades que permeten un corrent d’aire marítim, més fresc, que redueix la sensació de calor; motiu pel qual no anul·lem la sortida, canviant només el recorregut.

MAPA:

Imatge de Canvi de sortida al Tot Natura 2

DESCRIPCIÓ: Variada, còmode, senzilla i agradable travessa que ens porta de l’estació de tren de Sant Vicenç de Calders a Coma-ruga fins a Cunit, d’estació a estació, seguint el tram de costa del GR-92. Farem l’aproximació en tren, tot i que qui vulgui també es pot adreça directament a l’estació de Sant Vicenç de Calders a Coma-ruga on començarem la caminada. Creuarem les vies per un soterrani i baixarem cap a la platja pel C/ de Víctor Català, passant pel popular Estany de Coma-ruga i arribant al Passeig Marítim per la Plaça dels Germans Trillas. Seguirem el passeig Marítim cap a llevant, entrant a Sant Salvador, el barri marítim d’El Vendrell passant per la Vil·la Pau Casals. Poc després creuarem la riera de la Bisbal per la passarel3la elevada i entrem a la zona protegida de les Madrigueres, passant i visitant el ben reconstruït búnquer de la guerra civil i que va servir d’allotjament a algunes famílies durant la postguerra. Passarem per les passarel·les al costat dels estanys de les madrigueres per sortir a l’Av de Sant Joan de Deu, passant per davant de l’antic Sanatori, avui reconvertit en l’Hotel Ra. Entrem a Calafell, creuant tot el seu llarg front marítim, passant per la Casa Barral, la Confraria de Pescador , creuarem l’Estany per la passarel·la i continuarem cap a Cunit creuant el Port de Segur. Entrant a Cunit recorrerem el passegi marítim fins l’esplanador de l’estació on acabarem la travessa. Dificultat: Molt fàcil. Planer i majoritàriament per passeig marítim.

PERFIL DE LA RUTA:

Imatge de Canvi de sortida al Tot Natura 3

Altura màxima 17 m. Altura mínima: 0 m.

NOTES Cal portar aigua, roba còmode i fresca i calçat esportiu. No recomanable calçat de carrer o xancles. Es pot anar amb pals o sense, però no són de gaire utilitat per aquesta ruta Sortida de tarda. Anada en tren a Sant Vicenç de Calders – Coma-ruga. Caldrà abonar cadascú l’import del bitllet d’anada. No s’ha d’efectuar inscripció prèvia. Només cal presentar-se a l’estació de Cunit i a l’hora indicada, amb temps per agafar el bitllet. Hora de sortida del tren: 18:24 h. També es pot anar directe a l’estació de Sant Vicenç de Calders a les 18:35 h.

Sortida apta a majors de 6 anys. Dificultat: Molt fàcil, quasi be plana i amb més baixada que pujada. Hora prevista d’arribada a Cunit sobre les 21:00 h. Previsió del temps: Estable amb calor però amb presència de brises a tota la façana marítima.

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient, Habitatge i Platges

Telèfon: 977676318

totnaturacun@gmail.com mediambient@cunit.cat

Imatge de Canvi de sortida al Tot Natura 4

 

Galeria d'imatges