Aquest acte no té una ubicació concreta

Caminada Popular per Cunit

Per Puig de Tiula i l’Avenc de Sant Antoni

Imatge de Caminada Popular per Cunit 1

DIA: 24 / SETEMBRE / 2022

HORA DE SORTIDA: 9:00 h.

LLOC: PLAÇA DE LA VILA, CUNIT

LONGITUD: 8,50 Km.

DESNIVELLS: + – 211 m.

DIFICULTAT: BAIXA

SENSE INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

SORTIDA GRATUITA

Caminada popular per Cunit dins dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Imatge de Caminada Popular per Cunit 2MAPA: INTRODUCCIÓ

Variat i atractiu recorregut circular per la meitat de llevant del terme de Cunit, la més boscosa del municipi, resseguint majoritàriament corriols bonics i boscosos, alguns d’ells recentment recuperats, per recórrer el terme de sud a nord, a tocar amb Cubelles i entrant-hi puntualment. Passarem per alguns dels racons més emblemàtics del municipi com és el cas del turó i de la masia de Puig de Tiula i l’Avenc de Sant Antoni, com a elements més destacat del patrimoni natural cunitenc.

DESCRIPCIÓ:

Sortirem de la plaça de la Vila, en direcció llevant pel lateral de l’Av. Barcelona fins arribar al torrent d’en Pedro, límit natural de terme amb Cubelles per on seguirem en direcció nord, entrant a la Gaviota per agafar el camí que ens porta a creuar la Travessa dels Ibers i la C-32. Seguirem vorejant la finca de Mas Peirot i pujant per la Carrerada de Santa Coloma un antic camí de transhumància, recuperat recentment fins a Santa Coloma de Queralt. Puja suau i progressivament fins a culminar un dels turons mes alts del terme, el Puig de Tiula. Seguirem una mica més pel mateix corriol fins a deixar-lo per baixar a l’esquerra cap a la Masia de Puig de Tiula. Seguirem un bonic corriol que forma part de la ruta de Cunit de Sud a Nord, amb marques de color verd, fins que en un fondo el deixem per pujar per un desconegut corriol que ens porta prop del turó de l’Avenc. Puja una mica però és curt i ens transporta per un indret poc conegut. Un cop a la carena contemplem el paisatge interior de Cunit mab el bonic i recuperat Mas de Cal Santó. Baixarem ara seguint marques blaves de la ruta de l’avenc per arribar ben aviat a l’Avenc de Sant Antoni, al que entrarem i en farem una visita. Seguirem el bonic corriol que ens porta a la carretera de Sant Antoni, al creuem per passar la C-32 pel pont de la riera i on hi ha un original rocòdrom. Tornem a la carretera i la seguim. En un revolt tancat a l’esquerra ens desviem per un corriol i seguint ara les marques grogues de la ruta de les Masies, vorejarem per l’obaga de la Serra de sant Antoni al costat de la masia del mateix nom. El corriol força sinuós ens portar a la part final de la serra de sant antoni on seguim el corriol que ens porta a Cunit i tornem a l’Ajuntament pel camí d’Enric Granados completant un tomb variat i atractiu. Dificultat baixa, amb algunes rampes amb pendent però curtes. Apta a majors de 7 anys.

PERFIL DE LA RUTA:

Imatge de Caminada Popular per Cunit 3

Altura màxima: 174 m. Altura mínima: 5 m.

NOTES: Cal portar esmorzar, aigua i calçat esportiu o de muntanya. Es pot anar amb pals o sense. Sortida matinal amb sortida i arribada de la plaça de la Vila de Cunit. Hora prevista de retorn al voltant de les 13 h. Sortida gratuïta i sense inscripció prèvia.

Tenint en compte que les previsions indiquen pluja per dissabte el matí, si plou en el moment de la sortida o en els 15 minuts previs, la ruta quedarà anul·lada. Si no plou a l’hora de sortir, aquesta tindrà lloc i el recorregut es variarà en funció de les condicions per d’evitar o minimitzar els efectes de la pluja.

 

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:

Ajuntament de Cunit

Regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Platges

Telèfons: 977676318 – 606123173

totnaturacun@gmail.com

mediambient@cunit.cat

 

Imatge de Caminada Popular per Cunit 4

 

Galeria d'imatges