El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquesta setmana que, abans de final d’any, començaran les obres d’integració urbana i millora de la seguretat viària a la carretera comarcal C-31, al seu pas per Cunit. L’import de licitació és de 2 milions d’euros.

El projecte de condicionament inclou diversos elements que afavoriran la mobilitat, tant a peu com amb altres vehicles no motoritzats. Hi ha prevista la creació d’un carril bici bideraccional; l’ampliació de les voreres existents i la creacions de nous trams, garantint sempre una amplada mínima de 2 metres, en detriment dels carrils de circulació de vehicles. Concretament, s’eixamplarà la passarel·la de vianants que actualment creua el torrent d’en Pedro: l’amplada passarà dels 90 cm. actuals a 4 metres, destinats a vorera i carril bici.

Inclou també la millora i creació de passos de vianants; la reordenació de places d’aparcament i d’altres elements, per pacificar el trànsit. En aquest sentit, està prevista la construcció d’una rotonda a l’altura del carrer Montblanc (on actualment hi ha una intersecció en forma de T) i la reordenació de gran part dels accessos dels carrils laterals.

El projecte de construcció es completarà amb una revisió i adequació dels elements de senyalització, tant horitzonals com verticals, així com dels elements d’abalisament propers als passos de vianants. En aquest enllaç podeu consultar tot el projecte previst pel departament de Territori.

Des de l’Ajuntament de Cunit se celebra la notícia i esperen que no es retardi més el projecte. L’alcaldessa del municipi, Dolors Carreras, reconeix que són conscients que l’emergència sanitària de la COVID-19 ha frenat el projecte: “l’inici de les obres estava previst a l’octubre Però bé, finalment ara s’han passat tots els tràmits d’aprovació i, s’iniciarà la licitació. Ara esperem que el departament de Territori compleixi i que abans de final d’any ja hi ha màquines treballant”. Recorda que es tracta d’una carretera que forma part de la trama urbana i on, a causa de problemes diversos, com de seguretat o enllumenat, sovint s’hi produeixen accidents.

Per la seva banda, el regidor de Via Pública i Obres, Jaume Casañas, afegeix que “ara el segon pas serà desviar el trànsit cap a la C-32. Cada dia passen 20.000 vehicles pel centre del poble i s’hauria d’evitar, per millorar la seguretat vial”. Properament, el Pacte del Penedès Marítim es reunirà  amb la Secretaria de Mobilitat de la Generalitat per plantejar propostes de millora, com bonificacions adreçades a vehicles amb trànsit habitual per l’autopista C-32.

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email