L’ajuntament de Cunit ha iniciat en els darrers dies la reconstrucció d’un búnker que hi havia a Cunit a l’època de la Guerra civil. Aquesta obra pretén recuperar patrimoni cunitenc desaparegut amb el pas del temps i que constituïa la defensa de les costes durant anys.

El projecte s’emmarca en un projecte europeu de la Universitat de Barcelona de defensa de Costes i també forma part del programa que té, des de fa més de 8 anys, l’Institut d’Estudis Penedesencs, amb el qual l’ajuntament ja va treballar colze a colze per a la instal·lació de la placa amb informació sobre la defensa de les costes al Penedès, que es troba just al Passeig Marítim, a tocar del lloc on s’està fent la reconstrucció del búnker.

El Búnker de Cunit un cop acabat, serà l’únic dels que hi ha des de Sitges fins al Francàs (uns 8) que serà museïtzat i visitable.

Concretanent, el Búnker tindrà 40m2 i gairebé la mateixa superfície d’espais exteriors.

Un cop acabat, la regidoria de Turisme i Patrimoni es plantejarà, de nou, realitzar les Jornades de recreació històrica com les que es van celebrar anys enrere. Tot plegat, en paraules del regidor de l’àrea Jaume Casañas per “continuar en la línia de treball imprescindible de recuperació de la nostra història local, en aquest cas, comuna amb d’altres municipis costaners. Per a que fós una realitat, comptem amb la valuosa experiència i trajectòria de la Universitat de Barcelona. Veure el Búnker al nostre litoral significa mantenir la història i, a més a més, explicar-la de forma vivencial a les noves generacions. No podem defallir en explicar les nostres arrels i els episodis de vida dels nostres avantpassats”.

L’ajuntament de Cunit programarà visites guiades tant a escoles del municipi com de la resta de la comarca del Baix Penedès i de la vegueria del Penedès.

Està previst que l’obra finalitzi aquest mes de juliol.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email