L’Organització Mundial de la Salut, el Centre Internacional d’Investigacions sobre el Càncer (CIIC) i la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) celebren el 4 de febrer de cada any com el Dia Mundial contra el Càncer, amb l’objectiu d’augmentar la conscienciació i mobilitzar la societat per avançar en la prevenció i control d’aquesta malaltia.

Des de l’Ajuntament de Cunit volem donar-vos a conèixer algunes dades importants sobre aquesta malaltia, que recull la Organització Mundial de la Salut.

  1. El càncer és una de les primeres causes de mort a nivell mundial; en 2012 se li van atribuir 8,2 milions de morts.
  2. Els càncers que causen un major nombre anual de morts són els de pulmó, fetge, estómac, còlon i mama.
  3. Els tipus més freqüents de càncer són diferents en l’home i en la dona.
  4. Aproximadament un 30% de les morts per càncer es deuen a cinc factors de risc comportamentals i alimentaris (índex de massa corporal elevat, consum insuficient de fruites i verdures, manca d’activitat física i consum de tabac i alcohol) i, per tant , poden prevenir-se.
  5. Les infeccions que poden provocar càncer, com les causades pels virus de les hepatitis B i C i el del papil·loma humà, són responsables del 20% de les morts per càncer en els països d’ingressos baixos i mitjans i de el 7% en els països d’ingressos alts.
  6. El tabaquisme és el factor de risc que per si sol provoca un major nombre de casos i a nivell mundial causa aproximadament un 22% de les morts per càncer i un 71% de les morts per càncer de pulmó.
  7. El càncer comença amb la transformació d’una sola cèl·lula, que pot tenir l’origen en agents externs i en factors genètics heretats.
  8. El 70% de totes les morts per càncer registrades el 2012 es van produir a l’Àfrica, Àsia, Amèrica Central i Sud-amèrica. Es preveu que els casos anuals de càncer augmentaran de 14 milions el 2012 a 22 les pròximes dues dècades.

L’Ajuntament de Cunit col·laborarà en les activitats que s’estan preparant des de les escoles del municipi per commemorar aquest dia.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email