El Dia per l’Alliberament de Lesbianes Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals i d’altres identitats sexuals i de gènere és una jornada festiva i reivindicativa per la igualtat jurídica i social, i la tolerància per la diversitat sexual i de gènere.

Es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, arran d’una batuda de la policia en un bar gai que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers d’homosexuals, transsexuals i simpatitzants es manifestaren, i això va marcar l’inici de l’activisme homosexual.

En poc temps es van fundar organitzacions que defensaven els drets dels col·lectius LGTBI+. El 28 de juny de 1970 va tenir lloc la primera marxa de l’orgull gai a Nova York i Los Angeles per commemorar l’aniversari d’aquests altercats.

Actualment el Dia per l’Alliberament LGTBI+ se celebra arreu del món amb diverses activitats i en les que llueixen els tradicionals símbols de l’orgull gai, com la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Des de l’octubre de 2014, Catalunya disposa d’una llei per garantir els drets del col·lectiu LGTBI (Llei 11/2014, del 10 d’octubre).

Tot i que el context generat a causa del COVID-19 ens ha creat un escenari social nou, Cunit vol commemorar el Dia per l’alliberament sexual i de gènere per reivindicar el dret a la igualtat i la no discriminació per motius d’opció sexual i identitat de gènere i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat-

L’Ajuntament de Cunit ha penjat la bandera LGTBI+ a la façana de l’ajuntament i convida la ciutadania a veure l’exposició virtual “Reapropiant-nos de les nostres vides”, de les companyes d’@enrutat_feminismes/@Enruta’t, que ens conviden a reflexionar sobre què suposa reivindicar-se des de les diversitats sexuals i de gènere.

Per un juny on les històries LGBTI+ siguin les protagonistes.

#NoEnPassemNiUna

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email