L’ajuntament de Cunit il·luminarà la façana de color rosa avui 19 d’octubre, dia en què se celebra el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama una data que busca sensibilitzar i conscienciar les persones de tot el món de la importància de la investigació i el diagnòstic precoç d’aquesta malaltia, donat que el càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones occidentals. A Espanya es diagnostiquen al voltant de 33.307 nous casos de càncer de mama a l’any. Per això és molt important realitzar-se un examen dels pits regularment, amb la finalitat de detectar qualsevol signe o anomalia en els pits de la dona.

Segons dades de la Organització Mundial de la Salut (OMS), el càncer de mama representa el 16% de tots els tipus de càncer en pacients femenines i va en creixement segons les estadístiques. S’estima que 1 de cada 8 dones tindrà càncer de pit al llarg de la seva vida i aquesta és la raó principal de perquè les dones han de revisar-se regularment els pits.

L’Ajuntament de Cunit se suma a la commemoració d’aquest dia i, per això, volem donar-vos informació sobre els símptomes més comuns del càncer de mama, per ajudar a la seva detecció precoç. En fases inicials de la malaltia el càncer de mama no acostuma a presentar símptomes. Quan es diagnostica en aquestes fases, normalment és perquè la dona està seguint un programa de prevenció (cribratge) o perquè es fa una mamografia per una altra causa.

Més informació al següent enllaç.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email