Avui, 15 d’octubre, es commemora el Dia Internacional de les Dones Rurals. Amb motiu d’aquest dia, l’Ajuntament de Cunit s’adhereix a la Declaració Institucional que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i se suma les veus que criden a la reflexió entorn el paper de les dones rurals i que urgeixen mesures apropiades per garantir una millora en la situació de les dones en el medi rural.

El primer Dia Internacional de les Dones Rurals es va celebrar el 15 de octubre de 2008. El va establir l’Assemblea General en la resolució 62/136, de data 18 de desembre de 2007. En ella es reconeix “la funció i contribució decisives de la dona rural, inclosa la dona indígena, en la promoció del desenvolupament agrícola i rural, la millora de la seguretat alimentària i l’eradicació de la pobresa rural”.

El tema d’aquest dia internacional és “Construir la resiliència de les dones rurals arrel de la COVID-19”, per crear consciència sobre les lluites d’aquestes dones, les seves necessitats i el seu paper fonamental i clau a la societat.

Perquè segons dades de l’ONU, les dones i les nenes es troben en desavantatge en aquesta pandèmia, una problemàtica que s’agreuja més encara en les zones rurals: limitació d’accés als serveis de salut de qualitat, medicació essencial o vacunes o aïllament i manca d’accés a les tecnologies que permetrien millorar la seva vida laboral i personal.

La pandèmia també ha augmentat la vulnerabilitat dels drets de les dones rurals a la terra i els recursos. Les normes i pràctiques discriminatòries de gènere impedeixen que les dones exerceixin els seus drets sobre la terra i la propietat en la majoria de països i las vídues de COVID-19 corren el risc de ser desheretades.

Malgrat tot, han estat al peu del canó en la pandèmia, inclús amb un treball de cures i de la llar no remunerat que ha anat en augment.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email