Avui, 11 d’octubre, es commemora el Dia Mundial dels Drets de les Nenes i les Noies. El 19 de desembre de 2011, l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Resolució 66/170 per declarar aquest dia internacional.

Empoderar les nenes i fomentar el reconeixement dels seus drets així com donar a conèixer els problemes excepcionals que afronten a tot el món és la premissa bàsica i més rellevant d’aquesta celebració.

A tot el món, segons dades de ONU Mujeres, quasi una de cada quatre nenes entre 15 i 19 anys no està ocupada ni estudia ni rep capacitació, en comparació amb un de cada deu nens de la mateixa edat. I al 60% dels països se segueix discriminant els drets de les filles quan hereten terres o bens en la legislació o a la pràctica.

L’Ajuntament de Cunit s’adhereix a la Declaració Institucional que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha fet amb motiu del Dia Internacional de les Nenes, per posar de manifest la importància de garantir la igualtat de gènere real, des de les edats més primerenques.

Per celebrar aquest dia compartim la Declaració Institucional de la FEMP i alguns vídeos reivindicatius per a que els pugueu compartir.

 

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email