100 dies, 10 accions. Aquest és el resum dels primers 100 dies de mandat del govern cunitenc des del passat 15  de juny engegués la nova legislatura a l’Ajuntament de Cunit.

D’entre totes les accions i decisions que s’han tirat endavant es destaquen 10, però el govern, en paraules de l’alcaldessa Dolors Carreras , vol destacar que “des del primer dia hem posat damunt de la taula les nostres prioritats i les línies de treball, mirant sempre endavant i fixant-nos sobretot en les necessitats de la ciutadania i del municipi“, explica Dolors Carreras. Per la seva banda, Jaume Casañas, primer tinent d’alcalde, manifesta que “s’han pres moltes decisions en aquests 3 mesos llargs i ja hem pogut fer realitat nous projectes i solucions a problemàtiques que existien. Els 100 dies passats són un impuls a seguir treballant per tot el municipi“.

Una de les primeres mesures va ser la realització de diverses neteges viàries a fons en punts concrets del municipi i l’inici del servei especial de neteja amb patinet elèctric.

A nivell energètic, s’ha tirat endavant el canvi de lluminàries als edificis municipals , en total 5.525 que permetran un estalvi del 37% de mitjana.  Amb aquesta adhesió el consistori accepta la responsabilitat dels governs locals de combatre l’escalfament global, i es compromet a portar a terme accions per assolir reduccions d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de com a mínim el 40% a l’any 2030.

Pel que fa a la Seguretat Ciutadana, el govern va apostar durant la temporada estival perquè la Policia Local estés a peu de platja diàriament i reforçar la presència també al centre.

Una de les altres preocupacions que estaven damunt de la taula, era donar solució a l’estada irregular de les autocaravanes en els terrenys privats de primera línia de mar. Avui, 4 mesos després, dues mesures preses han permès que ja no hi pernocti cap autocaravana ni que s’estiguin de forma irregular.

En aquests 100 primers dies de govern també s’han portat a terme accions de millora de la seguretat als accessos als barris de muntanya, amb la creació d’una nova rotonda i amb l’aprovació de 3 projectes.

Una de les altres demandes ciutadanes més generals era l’arribada i implantació de la fibra òptica al municipi. Després de diverses converses amb ORANGE,  el govern va aprovar el Pla de desplegament i així desencallar les feines que estaven aturades des de 2017.

El Casal Municipal ha complert 30 anys i necessita una remodelació. En aquest sentit, el govern va aprovar l’estudi de viabilitat de la seva remodelació. A més, s’ha aprovat la renovació de l’ascensor de l’edifici per tal que s’aturi al pis intermig.

Una  experiència turística nova ha estat el Trenet turístic, la primera vegada que Cunit ha comptat amb un servei d’aquest tipus i que s’ha valorat positivament, tot i que s’han recollit les millores de cada a la temporada estival de l’any vinent.

El govern va portar a aprovació del Ple la proposta d’ajuts socials a la mobilitat per a estudiants que realitzin formació reglada no obligatòria fóra de Cunit. En aquests 100 dies es van aprovar les Bases inicialment i el govern va recollir les propostes que van fer al Ple els grups de l’oposició.

Com a darrera iniciativa destacada dels primers 100 dies de govern, es troba el Pla d’actuació contra la ocupació il·legal d’habitatges.

 

Galeria d'imatges

Comparteix aquesta noticia

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Imprimir
Email