La biblioteca

Biblioteca

La Biblioteca Municipal Marta Mata (BMMM) de Cunit és un servei d'informació per a la cultura, formació i lleure, oberta a tota la ciutadania de qualsevol edat i interès. D'accés lliure i gratuït, la biblioteca atén les necessitats informatives de les persones i els col•lectius, col•labora amb les institucions i les associacions, i promou la cultura i l'hàbit de lectura.

Biblioteca

L'equipament, situat al C. Creueta, va iniciar el servei al públic al setembre del 2008. El Complex Cultural, on s'ubica la BMMM, està situat a Parc Central, entre Valparaiso Muntanya i Puig Pelós, en un ampli i lluminós edifici de nova creació, compartint espai amb l'Escola de Formació Dolors Paul (planta baixa).

La BMMM és un espai de més de 1.300 metres quadrats i amb més de 620 metres lineals de prestatgeries, amb espais diferenciats per a adults i infants: sala infantil, bebeteca, sala d'adults, sala de treball en grup, sala interna personal bibliotecari, sala d'actes i dipòsit.

La biblioteca disposa del servei d'accés a internet mitjançant l'espai wi-fi gratuït i obert en tot l'edifici.

L'equipament està distribuït en dues plantes. La primera, per a la major part dels espais: sala infantil, bebeteca, sala d'adults, sala de treball en grup i la sala interna personal bibliotecari; la segona, per a la sala d'actes i el dipòsit.

Sala infantil

Sala infantil

Sala Infantil és per a l'ús de nens i nenes fins als 12 anys i els menors de 8 anys han d'anar sempre acompanyats/des d'un adult. Aquest espai disposa de diferents seccions amb diferents tipologies de documents.

Un recull de les àrees que la composen seria: Secció de llibres d'imaginació, secció de llibres de coneixement, secció de pares i fills, secció de novetats, secció d'idiomes, hemeroteca, col•lecció local, secció audiovisual, comicteca i espai audiovisual.

Bebeteca

Bebeteca

És un espai diferenciat, ubicat a la sala infantil, per a petits lectors i infants fins al 3 anys, sempre acompanyats i assistits per adults de la seva confiança (pares, avis, familiars, cangurs, etc.).

Aquest espai es va crear amb la finalitat de satisfer les inquietuds i les aspiracions de les famílies amb infants petits; iniciar i aproximar els infants a la cultura dels llibres; fomentar des de petits el gust per la lectura; iniciar els pares i les mares com a agents culturals actius dels seus fills i filles; facilitar contactes i relacions entre infants i famílies a través de les activitats a la bebeteca; estimular activitats de caràcter afectiu entre els adults i els infants; estimular activitats d'aprenentatge d'hàbits (cerca d'informació, valorar els llibres, comportaments adequats), i provocar la curiositat en un entorn protegit.

En aquest espai trobem:

Llibres

En múltiples suports, textures, mides, etc. Amb la intenció d'estimular-los per a què el llibre i les històries els hi arribin per tots els sentits. Per exemple, llibres de tela, plàstic... Amb formes i mides diferents: desplegables, grans, petits.... Llibres resistents per a portar al bany, al llit o jugar amb ells, per a conèixer animals o les coses de cada dia, per a aprendre els contes tradicionals o els nous, en definitiva per a gaudir amb ells. No tenen text i el que predomina són els colors, les il•lustracions i les formes.

Audiovisuals

Per a desenvolupar el potencial creatiu dels bebés i dels nens/es petits/es, ajudant-los a explorar el món que els envolta a través del llenguatge, la poesia, la música, l'art....

Sala d'adults

Sala d'adults

A la Sala d'adults es pot accedir a partir dels 12 anys. Disposa de diferents espais amb diferents tipologies de documents.

Taulell d'informació, consulta i referència, taquilles d'autoservei per als usuaris/àries, secció de novetats, selecció temàtica, hemeroteca, secció d'internet, secció audiovisual, espai de servei audiovisual, comicteca, viatgeteca, secció d'idiomes, novel•la, narrativa breu i documents en lletra gran, literatura en veu alta/Audiollibres, secció de Poesia i Teatre, col•lecció local, secció de coneixements, 2 punts de consulta al catàleg de la BMMM i al de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i punt d'informació municipal.

Sala de treball en grup

Ubicada a la sala d'adults, aquest espai està pensat per a què els usuaris/àries puguin realitzar treballs en grup o altres activitats.

Sala d'actes

Ubicada a la planta baixa del Complex Cultural, és una sala polivalent amb aforament per a 100 persones, on es poden realitzar tot tipus d'activitats com per exemple: presentacions de llibres, conferències, xerrades, exposicions, hores del conte, etc.

Dipòsit

Ubicat a la planta baixa del Complex Cultural, és l'espai on s'emmagatzemen tots aquells documents tipificats com en dipòsit. Normalment, són aquells que estan duplicats, no en condicions per ésser exhibits a sala, pendents de tractament o per a reciclar. També, en aquest espai es guarden els diaris antics, publicacions periòdiques d'un any, donacions, i altre tipus de material de la biblioteca. Hi ha un espai de treball intern per a la catalogació.

Equipament: Biblioteca Municipal Marta Mata

L'actualitat de Cunit al teu e-mail

Fes click aquí!

L'actualitat de Cunit al RSS

Fes click aquí!